Alle techniek voor uw prothese in eigen huis!

Om allerlei redenen kunt u uw laatste tanden en kiezen verliezen. (denk aan tandbederf, een trauma etc.) Nadat de tandarts heeft besloten uw laatste tanden en kiezen te trekken, kan er worden begonnen aan uw gebitsprothese. Dit kan zowel aan de Gronausestraat in Glanerbrug, als in ons laboratorium aan de Pathmossingel 139 gebeuren.

In Glanerbrug maken wij uw gebitsprothese in 5 stappen. U kunt dit ook laten doen aan de Pathmossingel. Echter hebben wij aan de Pathmossingel ook de mogelijkheid een gebit te maken in één dagdeel. Dit betekent dat u een hele ochtend óf middag bij ons bent, en dat wij in die ochtend alle stappen zetten voor het maken van uw nieuwe gebitsprothese. Hierna wordt er een afspraak met u gemaakt voor het plaatsen van de prothese. U hoeft dus in totaal maar 2 keer te komen. 

Vroeger liepen de mensen voor ze een kunstgebit kregen meestal 3 maanden zonder tanden. Dit kan tegenwoordig nog steeds, echter maatschappelijk is dit vaak niet mogelijk. Tegenwoordig wordt het gebit onmiddellijk, na het trekken van de laatste tanden en kiezen, in de mond geplaatst. U vindt het misschien een vreemd idee dat u een kunstgebit krijgt over de verse wonden. Maar u zult merken dat het kunstgebit als een soort verband op de wonden zit. Na een paar dagen ziet het er al een stuk beter uit.