Klikgebit op implantaten

Veel mensen hebben last van een loszittende prothese, vaak in de onderkaak. Hierdoor kunt u niet goed eten en moet u oppassen dat het gebit niet los schiet. In sommige gevallen wil zelf het vastplakken van het ondergebit niet voldoende helpen en schiet deze in de loop van de dag alsnog los. In veel gevallen komt dit doordat de onderkaak klein is of dat deze zo ver geslonken is dat de prothese daar weinig of geen houvast meer aan heeft.

Herkent u zich in een loszittende gebitsprothese? In bijna alle gevallen is een klikgebit dé oplossing.

Een klikgebit is een prothese, die met behulp van implantaten in uw mond wordt vastgezet. Het klikgebit wordt hierop vastgeklikt en zit perfect vast. Uw gebit voelt bijna weer aan als uw eigen, originele gebit.

Kom ik in aanmerking voor een klikgebit?
In principe kan bij iedereen die een goede algemene gezondheid heeft en met volgroeid kaakbot een klikgebit op implantaten worden geplaatst, zowel bij jonge als oudere mensen. Voor een succesvolle behandeling dient u wel aan enkele voorwaarden te voldoen:

  • Het kaakbot moet voldoende dik en gezond zijn voor een stevige verankering van de implantaten;
  • Het tandvlees moet gezond zijn, anders moet dit eerst behandeld worden;
  • U moet uw mond goed schoon houden. Roken en bovenmatig alcoholgebruik hebben nadelige effecten op implantaten

Implantaten worden onder plaatselijke verdoving in het kaakbot geplaatst. Na de ingreep moeten de implantaten zich vastgroeien. Wanneer dit zover is, kunnen wij beginnen met het vervaardigen van het klikgebit.