Klikgebit op implantaten

Waarom zou ik een klikgebit op implantaten laten vervaardigen?
In veel gevallen zit een normale gebitsprothese te los. Dit geldt met name voor de onderprothese. Een klikgebit op implantaten is dan de beste oplossing, steeds meer mensen kiezen hiervoor. In onze beide praktijken worden alle handeling voor het plaatsen van implantaten en het vervaardigen van een klikgebit in eigen huis gedaan. Wij besteden niets uit, waardoor u één aanspreekpunt heeft en precies van tevoren weet waar u aan toe bent. 

Een klikgebit zit lekker stevig. Dat geeft een klikgebit duidelijke voordelen ten opzichte van een kunstgebit. Zo zult u merken dat het eten veel makkelijker gaat dan met een kunstgebit. Vooral bijten met de voortanden is een stuk eenvoudiger. Ook kunt u weer vrijuit praten en lachen, zonder zorg dat het gebit losschiet. Een klikgebit is daardoor goed voor uw zelfvertrouwen. 

Hoe zit het met de vergoeding van implantaten?
Het grootste deel van de kosten van het klikbaar maken van de gebitsprothese en het plaatsen van implantaten wordt door de zorgverzekering vergoed. In sommige gevallen zelfs volledig, afhankelijk van uw aanvullende verzekering. U dient wel rekening te houden met het verplichte eigen risico van uw zorgverzekering. U kunt voor een klikgebit rechtstreeks bij ons terecht, zónder verwijzing. 

Een klikgebit biedt onder meer de volgende voordelen:

  • U kunt weer goed kauwen met uw vaste tanden en kiezen.
  • U kunt weer lachen en praten zonder de angst het kunstgebit te verliezen.
  • Doordat de kaken minder slinken zal uw gezicht minder invallen.
  • U heeft geen kleefpasta’s meer nodig.
  • Oogt als echte tanden en kiezen.

Een klikgebit is toepasbaar voor zowel de onder- als de bovenkaak. In de meeste gevallen wordt (eerst) de onderkaak toegepast. In geval van de bovenkaak zorgen we dat uw verhemelte weer vrij komt met een klikgebit zonder verhemelte plaat. Heeft u een volledig kunstgebit en wilt u een afspraak maken om te laten kijken wat uw mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op.